Måndag 30/11

publicerat i Hemma, Monté, Ute på turne;
Jadu vad kan man säga om idag? dagen började bra men det tar vi längre ner!
Denna dag får en att börja fundera över hur våran travsport är uppbyggd!!
 
Ja menar det måste väl vara så att spelare och vi aktiva måste kunna möta varandra halvvägs när saker och ting kånglar till sig!
som idag!
Jag åker med Helena och våran bil går sönder i Kårböle. Inte direkt centralast i Sverige. Har det varit Ytterhogdal eller Färila har nog en hyrbil kunnat fixas. vi ringer tameattan varenda tränare i Bollnäs även ryttarna från Romme men alla har åkt före oss. Vad finns att göra då?
Vi får helt enkelt ringa tränarna vi skall rida åt och Östersund, Tränarna fixar ryttare som kan rida men tuvärr har de några mindre lopp ridna än oss och hästarna stryks från ST innan tränarna får reda på det. 
Det är HÄR jag funderar om inte man kan mötas halvvägs? de är väl ändå ägare som skall vara nöjd med ryttarvalet inte spelare? gillar de inte en häst eller kusk/ryttare så spelar de ju ändå inte? eller en liten kuriosa bakom hästen att de är ryttarändring. Samma som att en häst går med eller utan skor eller med jänkarvagn/vanlig vagn?..
Vi kan inte strunta eller ignorera våra hårt satsande ägare! nu fick två ägare, två tränare åka hem efter värmning utan chans på att få ta hem 30,000 i första pris. 
eller har jag fel?..
jag VET att i sulkylopp har det bytts till kuskar som kört mindre lopp för att hästarna skall få starta!!
 
Hemma innan gick Tippex ett lugnt jobb mot Cobban och Lasse, så nu kan vi inte mer än hålla tummarna på Torsdag då Tippex debuterar efter uppehåll:) Cobban har vilat lite efter en förkylning men var pigg som attan idag!
Vilma gick intervaller i bakvarv mot Challe och Tibbe!, fin tjej trots hon var nyskodd:) de andra två gofisarna fluffade ju mest på i hennes fart :)
Sune var ut och motionerade en långtur sedan:)
 
 

V86 Bergsåker, Bollnäs, Romme, Romme (bollnäs flyttad!)

publicerat i Hemma, Ute på turne;
Min blogg har muppat sig lite i veckan men nu är den igång så blir ett lååångt inlägg idag:)
onsdag 
Lasse var iväg till Bergsåker för att räjsa i ett kortlopp under v86an, galopp:( blir så ibland när man heter larsson! Janne tyckte ifall att Lasse kändes fin och att det var gamla kämarglöden igen<3
Innan tävlingarna körde vi oxå!
Motionsturer stod på schemat, först ut Tibbe, Tippex och Lillemor:)
Stjerna, Challe och en laddad Cobban var sedan ut:)
 
Torsdag 
trav hemma på bollnäs sedan där jag var med i ett lärlingslopp och slutade 5a:) piggelin dam som sprang så fort hon kunde:) innan tävlingarna var mina föräldrar med oh körde lite häst! Stjerna var ut och tränade lite i pullerten och fick med sig Vilma på släp, trooor vilma tycker det är lite roligare att fluffa på bakom pullerten än att sprigna med på släp bakom speedcarten:P 
Linda var ut och gick lite lugna bakvarv med Lillemor innan tävlingarna, pigga damer!
Cobban och Walenzio var ut på en lugn motionstur sedan:) på rakan eftersom de var lite hårt på slingan, men Valle var lugn som en filbunke:) annars gillar han att dra på lite på rakan:P
 
Fredag
Tippex var ut och gick lite tuffare intervaller på rakan, ett ställe som han alltid stressat upp sig på innan men efter mycket tålamod och myyyyycket hjälp att Tessan Hyllsjö så var janne riktigt nöjd med han :) både i trav och uppförande<3
Challe var ut och motionerade och fick trava på lite i backarna på slingan med farbror Lasse<3
Lilla söta Pyret var upp och fick trava två varv på slingan han med idag! hur säker som helst:) å det är som det är inbyggdt att i backar så tar man i! hahaha:)
sedan iväg till romme för att sela ut Mitt hjärtas Lilja till en fin 3e plats och rida underbara lite busiga Zätakicken till en 4e plats efter lite tempo i loppet! men han kommer med en vass avslutning och kan lika gärna vara 2a så tajta var vi! fina killen!!!
 
Lördag 
Breddloppen på Bollnäs flyttades till Gävle så det var bara att packa in hästen och ge sig av då!  man kan väl säga att allt blev fel i loppet men linda fluffar på och blir 7a på ett fint sätt iallafall med finare trav än tidigare! fina krigaren<3
 
 
 

Tisdag 24/11

publicerat i Hemma;
Vilma hade nog ätit dynamit idag! Jädrans vad piggelin och FFIN hon var! Gick kanon i intervallerna med Sune!:) son var lika fin han!
Walenzio var som en filbunke han när han fick med sig Linda på släp:) som att han gillar sällskapet tror jag!:) ledde ligan gjorde Tibbe;) 
Pyret var sedan ut och travade på ett par bakvarv :)
Fina naglar hann jag med att få i helgen oxå!:)