Fredag 27/2

publicerat i Hemma , Ridning;
Fredag hela dagen:)  Brukar vara sista arbetsdagen för veckan men känns nästan som en startsträcka! Trav Sön,Mån,Tis :) kulkulkul!!:) Så idag var det tvätta och packa vagnen till Sön, trimma pälsen på pållarna, sömma och brodda om:) 
 
Lite körning hann vi med oxå:) 
Walenzio, Tippex och Tibbe var ut och motionerade och fick gå lite lätt i backarna:) Piggelina och fina:)
Nu när banan börjar bli fin och pållarna snart slipper bordd så skall det börja heatas lite lugn med unghästarna så skall de väl bannemej vara redo att visa framfötterna på banan framöver:)
 
Fick ju äntligen inviga min sadel idag:) skitskön att rida i så rekommenderar den verkligen! det är en Wintack med luftstoppning så den anpassar sig efter hästen och sedan finns det ilägg om det behövs:), även koppjärnen byter man lätt:). Men som alltid så skall det ju vara något när jag rider!, trodde Trollis var tjockare än vad hon var:P Så sadeln gled ju lite! Men vad gör det liksom när man kan hoppa av och knyta fast na i ett träd oh sadla om och sedan hoppa upp från en sten?:) 
Måste bara få skryta lite om henne<3, tycker det är såå roligt nu när det känns som hon är mer öppen för allt!. Hin kan vara som en sur gammal tant men tycker ändå jag ser en liten glimt i ögat när man tvingar sig på henne å pussar på na:)<3
Med oss på ridturen hade vi Linda som reds av Linnea och sedan Hanna på Berra:)
Så en tur runt åsen blev det idag:) Mysigt och trevligt:)
 
Sedan eldprovet! På med lokselen på Misha och sedan tog vi en skrittur i rockarden:) Hanna och Linnea hängde på de med, kändes säkrare eftersom MIsha kan hitta på hyss ibland! Men inte idag :) hon sänkte huvudet sedan gick hon!!! nog låg hon på lite som hon brukar men riktigt glad och positivt överraskad:) Brukar se spöken överralt men de måste ha gömt sig för några sånna såg hon inte:P
 
Fina sadeln:)
 
 
Mishas nya liv:)
 
 
Trollis<3
 
Berra<3
 
Linda<3
 

Bergsåker 25/2 & Torsdag 26/2

publicerat i Fritiden, Hemma , Ute på turne;
Blev ett långt inälgg med båda dagarna idag istället:)
Igår var vi som sagt till Bergsåker med Gräft Berra!, efter en omstart så blev han lite ivrig och bidde en liten galopp men den reparerade han ganska snabbt:) Sedan valde vi att köra lite på säkerhet så han fick en tid då han har risk för att få kvala m han blev diskad igen!. Då var det kalla och galopperande hästar överallt istället!. 
Men han fick ett snällt lopp och verkligen gå bland hästar så tror loppet gjorde han gptt:), kusken var vääääldligt nöjd med han idag ifall:))
 
Hemma körde vi lite innan vi drog iväg oxå:) Inte bara när man skall passa in att köra håst och åka på trav när det är skidor och Kalla på tv! Men vi lyckades komma iväg i tid:)
 
Misha reds en motionstur och det är lite som det brukar, oftast så går det ganska bra men sedan ser hon spöken eller hittar på nå bus å då är det bara att hålla i sig:P Som alltid gick hon i rygg som hon trivs bättre i och stoppkloss denna gången var Quattro:) Såg väldigt smidig och lugn ut:)
Ledde hela gänget som alltid lilla Tippex som inte är så liten längre:) Så en tur till freluga och sedan ett par varv i backarna på slingan:)
Frasse var ut och motionerade lite:)
Likaså Walenzio och fick trava lite lugna bakvarv på slingan:)
 
 
Torsdag
 

Dagen började med en motionstur till Freluga och sedan blev de dubbla lugna heat i bakvarv! Så detta blev första "riktiga" jobbet med Malör efter all träning i Bolle :), Så nu skall det bli spännande att se vad våran nyblivna 3åring kan åstadkomma:)
Med sig hade han Quattro som gick jobb under sadel!, Sååå mysig att rida är pojken<33 Finfin
Cobban laddad till tänderna idah och det kan nog behövas om hon skall ut och kriga på Solvalla på Söndag!, synd hon fick spår 8 bakom bilen..:(
Lasse var ut och motionerade lite och laddar även han upp för att starta på Solvalla:)
Walenzio var ut och motionerade lite idag med och börjar få tillbaka lite muskler:)
 
Sedan var de ju dags för Skidor igen på tv!, tur man hann klart i stallet innan haha! Så tvätta fina hästbussen hann vi med idag oxå:) måste ju vara fin så pållarna kan åka som kungar<3
Eftersom vi blev klar i stallet i så bra tid så fanns det lite tid över för en annan att åka och få fina naglar igen:) Å det är även bra för en till sak skall jag säga!. Som skötare när pållarna startar så kan man ju bita på naglarna när man blir nervös eller hur?. problemet är att bita på naglarna är liksom beroendeframkallande för mig... men med gelénaglar går det inte och har nu gått 1 år sedan jag bet sönder mina naglar och de kunde se förskräckligt ut! nagelband och allt.. Så det kanske kan vara värt att tänka på!. Varför har man vissa saker? kanske inte bara för man vill vara snygg det kan kanske finnas något bakom!. 
 
Fick sadeln idag så jah och Trollis skall inviga den imorgon:) Spännande! Kommmer bild och betyg på den imorgon!
 
The king off bling !
 
 
 
Sundbo Tibast fick en sen julklapp<3
 
Fina naglarna
 
 
Stefan tvättar pärlan!
 
På gång för lite tempo!
 

Bollnäs 24/2

publicerat i Hemma , Monté, Ute på turne;
Idag var det trav hemma på ovalen, trodde vi ifall... men vädergudarna ville annorluda och tuvärr blev tävlingarna inställda pga tjällossningsvarning:(. Tråkigt såklart men säkerheten för våra hästar tycker jag går först i alla väder!.
Skulle rida i montékvalet men vi valde att stryka efter värmningen för banan var så dålig så vi vågade inte chansa och kort därefter så blev det möte på innerplan så vi var nog inte så långt borta med hur vi resonerade.
Men innan tävlingarna körde vi en hel drös:) Min pappa som blivit pensionör kom upp och hjälpte till att köra lite pållar:)
 
Malör, Sundbo och Lasse var ut och motionerade lite och fick gå lite lätt i backarna på slingan:)
Walenzio motionerade :) Freluga och sedan ett par bakvarv.
Linda, Stjerna och Cobban var och motionerade till Freluga och fick även de trava på lite i backarna på slingan:)
 
Fina Quattro<3
 
 
Misha Laddar upp på sitt egna vis liksom:) Extra knäcker som sopgubbe:)